Horizontaal of verticaal ?

verticaal horizontaalDe afgelopen tijd valt het me steeds vaker op. Sportmensen die het in de media hebben over horizontale spelers en verticale spelers. Louis van Gaal sprak er al uitvoerig over in zomergasten en afgelopen week las ik op nos.nl het commentaar van Hedwiges Maduro op de kwestie Donny van de Beek bij Ajax.

De titel van het artikel was: 'Van de Beek is geen controleur en dus is hij de pineut'  Wat bleek, opnieuw ging het over horizontale en verticale spelers.

ActionType benadering

Veel mensen zal het niets zeggen maar deze kreten en de inzichten komen vanuit de ActionType benadering en zijn heel herkenbaar voor iedereen die weet welke theorie erachter schuilt. Het heeft o.a. te maken met de motoriek van een speler en zijn daarbij behorende Actiontype profiel.

Actiontype wordt door veel topsportcoaches in Nederland gebruikt. De inzichten zijn niet alleen in de sportcoaching goed te gebruiken maar zeker ook in het bedrijfsleven. Dagelijks gebruik ik mijn werk de inzichten die ik vorig jaar van Peter Murphy en Bennie Douwes kreeg tijdens de Leergang praktisch trainen en coachen met ActionType®  In combinatie met de JTI (Jungian Type Index) één van de meest leerzame en nuttige opleidingen die ik ooit heb gevolgd.

Iwan Nijkamp

Bezoekadres

Klavermaten 65-6
7472 DD Goor
T. 06 - 52 32 61 47
Routebeschrijving

zoeken of canvas